Wijze lessen en doelen

Mijn laatste toernooi van het jaar in Oostenrijk hield op in de eerste ronde tegen Mori Sakura. Jammer genoeg was het niet gegaan zoals ik had gehoopt. Ik wou namelijk een van deze drie toernooien pieken zodat ik 100% zeker zou zijn van een plek in de top 16. Van mijzelf weet ik dat als er een prestatie doel bij komt kijken dit de druk voor mij verhoogd. Some helpt dit me en soms juist niet. In dit geval jammer genoeg niet. Ik was bang om te winnen en het angstige gevoel nam toch de overhand op belangrijke momenten.

Heb ik dan nu gefaald? Op resultaat niveau wel maar het was een erg wijze les voor mijzelf. Mentaal ben ik sterker aan het worden, maar sommige lessen moet ik nog leren. Deze toernooien hebben mij dat duidelijk gemaakt.

Na mijn toernooien kon ik ook die spanning weer los laten en focussen op mijn volgende doel, beter worden voor de Top 16. Samen met mijn coach bespreek ik dan wat we beter willen hebben en hoe we daarvoor gaan trainen.

Na mijn toernooi ging ik door naar de Duitse competitie en een interland zoals sommigen weten. Hierin kon ik mijn doelen gelijk aanpassen en sturen. Mijn eerste wedstrijd was 11 november en vrij kort op Oostenrijk open. Die wedstrijd ging oké. Daarna kwam het interland en daar bewoog ik goed, zette veel druk en won ik mijn wedstrijd met 3-0 van Tian Yuan. Ik had in verleden nog nooit van haar gewonnen dus dat is altijd fijn en zeker als je team dan ook wint.

Ik heb afgelopen weekend ook een dubbel weekend gespeeld. De eerste wedstrijd was tegen Busenbach en ik voelde mij goed. Ik kon weer goed druk zetten en won beide partijen met 3-0. Met het team hebben wij 5-5 gespeeld.

De tweede wedstrijd van het weekend kon ik deze lijn goed doorzetten. Ik begon tegen Kristin Lang, vroeger Silbereisen en ik won met 3-1. Ik heb ook tegen haar in het verleden nooit gewonnen dus was extra blij met deze overwinnen. Toch moest ik het volhouden, want ik moest nog tegen Sabine Winter. Ik won met een duidelijke 3-0 en dankzij de laatste overwinning van Sophia Klee hebben we met 6-4 gewonnen. Nu staan we op de 2de plek in de competitie!