Via Frankrijk door naar Zagreb

In de Kroatische hoofdstad Zagreb begint Britt woensdag aan de Croatian Open. Met Kim Vermaas komt ze er in actie op het dubbeltoernooi en daarnaast neemt Britt ook deel aan het enkelspel toernooi. “Maandag ben ik hier al naartoe gereisd”, vertelt Britt. “Dat, nadat ik op dinsdag en zondag in de Franse competitie in actie ben gekomen. De ene keer wonnen we met het team en de andere keer verloren we, maar dan wel van de kampioen. Ik kijk tevreden terug.”

Op dinsdag had Britt een belangrijk aandeel in de overwinning. “Ik maakte opnieuw het winnende punt, maar het was wel een lastige dag. Maandag voelde ik me in de ochtend namelijk al wat ziek, waarna ik me al wat zorgen maakte en dinsdag werd ik wakker met koorts. Doordat we niemand anders in konden zetten, moest ik echter wel spelen. Daarbij had ik het in de eerste wedstrijd ook wel lastig qua concentratie. Ik begon goed, maar werd wat licht in mijn hoofd en daardoor een beetje duizelig. Toch speelde ik aan het einde wel weer goed, maar als als je tegen een goede speelster staat moet je natuurlijk iedere bal goed spelen en dat lukte gewoon niet.”

Op 2-2 moest Britt nogmaals in actie komen. Ditmaal tegen een speelsters die ze kende. “Van haar had ik de vorige keer met 3-0 gewonnen en ik wist dat ik goed tegen haar kon spelen, maar het was alsnog wel hard werken. Mijn spel was niet super goed en ik maakte wel wat kleine fouten, maar gelukkig kon ik nog wel winnen. Hoewel het wel close was in de games. Na die wedstrijd ben ik goed gaan rusten, want zondag moesten we opnieuw spelen.”

Heel goed spelen
De Franse kampioen was zondag de tegenstander en ditmaal opende Britt. “Ik speelde eerst tegen een verdedigster, de spelstijl die ik moeilijk vind”, kijkt ze terug. En dat bleek, want ze kwam met 2-0 achter. Britt liet zich echter niet kennen. “Op een gegeven moment ging ik heel goed spelen. Toen werd het 2-2. Helaas wou ik daarna iets te graag winnen en verloor ik alsnog met 2-3, maar het was gewoon hartstikke goed, zeker tegen een verdedigster.”

Met een 2-1 achterstand op het scorebord, kwam Britt nogmaals in actie. “Tegen de nummer vijf van Frankrijk, die ook al eens Frans kampioen is geweest. De vorige keer verloor ik met 2-3 van haar en nu dacht ik; gewoon lekker spelen, het spelsysteem ligt je en dus gewoon gaan. En ik won, met 3-2! Jammer genoeg verloor het team wel, maar zij zijn dan ook de regerend kampioen van de Franse competitie. Dat we met 3-2 verloren is op zich dus eigenlijk gewoon goed.”

Croatian Open
Britt komt woensdag aan het eind van de middag voor het eerst in actie, met Kim Vermaas in het dubbelspel. Donderdag staat aan het begin van de middag de eerste enkelspelwedstrijd gepland.