Vertrekdag EG2019

Vandaag is de dag dat we vertrekken naar Minsk voor de 2de European Games. De eerste waren in Bakoe en daar was ik aanwezig met Li Jiao en Li Jie. Dat is niet veranderd, maar dit keer is Kim Vermaas erbij. Met haar zal ik gaan dubbelen in het teamtoernooi.

We zullen beginnen met het enkel en mix dubbel toernooi. Het enkel zal zaterdag van start gaan en zondag het mix dubbel. Pas de 27ste beginnen we met het teamtoernooi.

Bij de European Games is het voor het eerst mogelijk om te plaatsen voor de OS, zowel in het enkel, mix als met het team. Het 2de team kwalificatietoernooi zal in januari zijn.

Zoals jullie weten wil ik niet met resultaatdoelen bezig zijn. Deels vind ik dat erg moeilijk, omdat het voor mij de druk extra versterkt. Dus ik heb weer andere doelen die ik met jullie zal gaan delen.

Mijn doelstelling over het algemeen is gewoon weer genieten. Bij het vorige Olympisch traject ging ik slecht om met de stress en de druk. Dat wil ik dit keer graag verbeteren. Ik zal meer focussen en genieten van de weg ernaartoe.

Met tafeltennis ben ik bezig met mijn versnelling te gebruiken, maar dat stukje wil ik nu wat automatischer laten verlopen. Ik ga focussen op wat ik goed kan, dat is mijn spinvariatie en het spelen van mijn ritme. Wat minder goed is, maar wat wel belangrijk is, is mijn voetenwerk.