Top 16

Dit weekend was het weekend van de top 16 van Europa. Ik heb de afgelopen periode mij hier voor gekwalificeerd en naar toe gewerkt. Een kort maar sterk toernooi dat ik graag had willen ervaren. Het is goed voor de punten, maar ook om op zo’n niveau te spelen en hier te mogen zijn zegt al heel wat.

Ik kwam een vrijdag aan in Montreux samen met Li Jie en Li Jiao. Je moest zelf je accreditatie ophalen en daarbij krijg je ook de tijd wanneer je mag trainen. Ze wisselen het steeds om zodat elke speler/speelster kan inspelen in de hoofdzaal. Het trainen ging goed en nu was de volgende stap naar de officiële loting gaan die om 19.00 plaats vond. Voordat het begon had ik nog een bespreking met Li Jiao. Daarin bespraken we wat mijn doelstellingen zijn. Dit kan van alles zijn, iets tactisch of meer iets mentaals of juist even letten op hoe ik beweeg.

19.00 was het zover, de loting. Dit was geheel een nieuwe ervaring voor mij. Je voelt de spanning opbouwen, want dit is het moment waar je op hebt gewacht. Je wilt weten tegen wie je komt en stiekem wil ik allang dat het toernooi begint. Over het algemeen vond ik de loting leuk, met de spanning, de speelsters die niets proberen te laten zien en uiteindelijk duidelijkheid. Ik was 8ste geplaatst, dankzij de nieuwe februari ranglijst en kreeg hierdoor iemand van 9 t/m 16. Ik moest tegen Barbora Balazova en ik vond het best. Iedereen hier is goed en elke wedstrijd moet je gewoon alles geven.

De volgende dag was het dan eindelijk zover. Ik voelde mij wel goed en besloot om te wandelen naar de zaal. De omgeving is hier zo mooi en extra genieten leek mij een goed idee. Gewoon lekker genieten en dat lekkere gevoel meenemen naar de wedstrijd. Dit lukte jammer genoeg niet. Ik verloor 4-0 van Barbora Balazova met nog wel een paar kleine kansen, maar ik kwam niet lekker in mijn spel. Ik maakte te veel kleine fouten en op zo’n niveau kan dat de wedstrijd bepalen. Ik vind het jammer dat het zo gelopen is. Maar heb ik mijn best gedaan? Zeker weten! Wel met enige strijd, maar ik heb tot aan het laatste moment niet opgegeven. Frustrerend als het dan niet lukt, maar het jaar is pas net begonnen en er komen meer mooie uitdagingen aan!