Top 16

Dit weekend is het weekend van de top 16 van Europa. Ik heb mij hier de afgelopen periode voor gekwalificeerd en naar toe gewerkt. Een kort maar krachtig toernooi, die ik graag zou willen ervaren. Het is goed voor de punten, maar ook om op zo’n niveau te spelen en hier te mogen zijn zegt al heel wat.

Ik kwam een vrijdag aan in Montreux gezamelijk met Li Jie en Li Jiao. Je moet zelf je accreditatie ophalen en daarbij krijg je ook de tijd wanneer je mag trainen. Ze wisselen het steeds om zodat elke speler/speelster kan inspelen in de hoofdzaal. Het trainen ging goed en nu was de volgende stap naar de officiële loting gaan die om 19.00 plaats vond. Voordat het begon had ik nog een bespreking met Li Jiao. Hierin bespreken we wat mijn doelstelling zijn. Dit kan van alles zijn, het kan tactisch zijn of meer het mentale kant of juist even letten op hoe ik beweeg.

19.00 was het zover, de loting. Dit was geheel een nieuwe ervaring voor mij. Je voelt de spanning opbouwen, want dit is het moment waar je op gewacht heb. Je wilt weten tegen wie je komt en stiekem wil ik allang dat het toernooi gewoon begint. Over algemeen vond ik de loting wel leuk, met de spanning, de speelsters die niks proberen te laten zien en uiteindelijk duidelijkheid. Ik was 8ste geplaatst, dankzij de nieuwe februari ranglijst en krijg hierdoor iemand van 9 tm 16. Ik kreeg Barbora Balazova en ik vond het best. Iedereen is hier goed en elke wedstrijd moet je gewoon alles geven.

De volgende dag was het dan eindelijk zover. Ik voelde mij wel goed en besloot om te wandelen naar de zaal. De omgeving is hier zo mooi en extra genieten ervoor leek mij een goed idee. Gewoon lekker genieten en dat lekkere gevoel meenemen naar de wedstrijd. Dit lukte jammer genoeg niet. Ik verlor 4-0 van Barbora Balazova met nog wel een paar kleine kansen, maar ik kwam niet lekker in mijn spel. Ik maakte te veel kleine fouten en op zo’n niveau kan dat de wedstrijd bepalen. Ik vind het jammer dat het zo gelopen is, maar heb ik mijn best gedaan, zeker weten. Wel met enige struggle, maar ik heb tot aan laatste moment niet opgegeven. Frustrerend als het dan niet lukt, maar het jaar is pas net begonnen en er komen meer mooie uitdagingen aan.