Tijd voor WK teams in Zweden

Het Zweedse Halmstad is vanaf komend weekend het decor voor de wereldkampioenschappen tafeltennis voor teams. Britt is erbij met het Nederlandse team en komende zondag 29 april is de eerste wedstrijddag. “We zitten in een vrij lastige poule”, aldus Britt. “We spelen tegen Roemenië, Polen, Taipei, Noord-Korea en Tsjechië.” Van die landen zal Noord-Korea zondagochtend de eerste tegenstander zijn van Nederland.

De landen mogen aan de bak. Het poulesysteem wordt in drie dagen afgewerkt. “Nadat we tegen Noord-Korea hebben gespeeld, moeten we zondagavond nog een keer”, zegt Britt. “Dan is Roemenië onze tegenstander. Maandag spelen we dan één keer, in de middag tegen Taipei. Op dinsdag zijn de laatste poulewedstrijden. Ook dan komen we in de ochtend en de avond in actie. Eerste tegen Tsjechië en als laatste tegenstander nemen we het op tegen Polen.”

Britt en de andere speelsters waren in de afgelopen week al bij elkaar. “Vanaf vorige week donderdag tot en met deze woensdag hebben we een trainingsstage gehad op Papendal. Gisteren ben ik thuis gekomen en morgen, op Koningsdag, vertrekken we naar Zweden. We hebben ons in ieder geval lekker voor kunnen bereiden. Ik heb zelf elke dag kunnen trainen en dat ging goed. Later in de week werd iedereen wel wat nerveuzer, maar ik denk dat dat wel normaal is. Ik kijk ernaar uit om te spelen.”

Mocht Nederland doorgaan na de poulfase, dan staat op woensdag 2 mei de achtste finale op het programma. De kwartfinales zijn op donderdag, de halve finales op vrijdag en op zaterdag 5 mei is de finale voor de vrouwen.