Tijd voor vakantie!

Vakantie! Daar was ik best aan toe en nu is het ook zover. Vandaag vertrek ik naar Bali, om daar met mijn zusje de Kerstdagen en jaarwisseling te vieren. Ik kijk er naar uit! En daarmee zit mijn jaar er qua tafeltennis ook op, want gisteren speelde ik mijn laatste wedstrijd van 2017. Met mijn Franse team Saint Quentin TT speelden we thuis om de Champions League tegen het Tsjechische SKST Mart Hodonin. En wat is er dan fijner dan je jaar afsluiten met een eigen overwinning, waarmee je ook de winst van het team binnenhaalt? Niets inderdaad!

Vorige week dinsdag speelden we ook al. Toen kwamen we in de Franse competitie in actie tegen de koploper, Poitiers TTACC 86. Wij stonden tweede op de ranglijst en verloren helaas met 3-1. De Chinees van hen won twee wedstrijden. Tegen mij en Dana. Dana won nog van een Chinese van hen, maar onze nummer drie verloor ook. Ik speelde die wedstrijd gewoon goed, maar aan het einde kwam ik er net niet in.

Maar gisteren zeiden we al tegen elkaar dat we wat positiever moesten zijn en wat meer moesten vechten en meer geluid maken. Je merkte ook echt dat het een Champions League wedstrijd was. Er waren meer mensen en er was een goede sfeer. Iedereen bleef vechten. Dana won de eerste wedstrijd makkelijk. Daarna moest ik tegen hun Chinees en die had tot nu toe nog niets verloren. Ik speelde echt goed. Het was één van mijn beste wedstrijden, maar ik verloor net. 3-1 was geen schande, maar ik was wel even boos. Want ik wou echt weer eens winnen. Maar ik wist dat ik daar ook niet over na moest denken, omdat ik wellicht nog weer moest spelen.

We kwamen vervolgens met 2-1 achter, want onze nummer drie verloor van hun nummer drie. Toen moest Dana tegen die Chinees en die probeerde het ook. Zij kwam 0-1 achter, maar maakte gelijk. Daarop schoot het alleen in haar rug en moest ze een medische time-out nemen. Maar ze won, met moeite, toch nog met 3-1. We waren echt blij dat dat haar lukte.

En dus was het 2-2 en moest ik nogmaals spelen. Ik wist mezelf op te peppen en wilde gewoon gaan vechten. Ik wilde in mijn wedstrijdritme proberen te komen en de energie echt op het tafeltennis focussen. Het ging vervolgens met ups en downs, waarbij ik echt mijn aandacht erbij moest houden. Zo kwam ik aan het einde bijvoorbeeld met 8-0 voor en sprak ik mezelf toe om lekker te blijven spelen. Daarbij dwong ik mezelf echt om lekker te pingpongen. Om zo mijn jaar te eindigen is echt lekker!

Nu zit het er dus echt even op. De reis naar Nederland heb ik gesplitst, waarbij ik gisteravond eerst een stuk heb gereden en vandaag het laatste deel. En dan kan ik straks door op vakantie. Nu heb ik ook weer een beetje energie, omdat ik denk ‘eindelijk is het voorbij en ik kan vakantie vieren’, maar net na de wedstrijd was ik helemaal op. Het is even mooi geweest.

Ik ga genieten van mijn vakantie en de feestdagen. Dat wens ik jullie ook toe. Allemaal fijne feestdagen en alvast een geweldig 2018 gewenst!

Britt

Foto: Grégory Portelette