Tevreden over het EK

Voor het EK was ik echt mega zenuwachtig. Het was nu voor het eerst dat ik geplaatst was! Hiermee komen deels een beetje verwachtingen en wil je echt wel wat neer zetten op het EK. Gelukkig kon ik dit ook uitvoeren.

Mijn eerste wedstrijd was tegen Nikitchanka van Wit-Rusland. Ze is een verdedigster en ondanks dat tegenwoordig wel wat beter gaat, was ik erg nerveus. Tijdens de wedstrijd werden mijn zenuwen minder en kon ik mij goed focussen op de tactiek die ik had gevonden. Veel schuiven, openen wanneer ik dat echt kon en met mijn opening veel variëren. Door mijn variatie maakte ze veel fouten, wat natuurlijk goed is voor mij. Deze wedstrijd won ik met 4-0.

Mijn tweede wedstrijd speelde ik tegen Partyka van Polen. Ze is een bekende speelster bij mij. Ik verloor tegen haar in het jaar 2010 en 2011. Het is dan wel lang geleden, maar het blijft je altijd wel bij. Ik had dan ook mijn tactiek goed voorbereid, alleen deze werkte juist niet. Gelukkig kon ik mijzelf tijdens de wedstrijd herpakken en wisselen wanneer het nodig was. Bepaalde momenten even wat langzamer spelen en bepaalde momenten juist weer wat sneller. Deze wedstrijd was echt zenuwslopend en ik denk ook voor iedereen die keek! Ik won dan ook met 11-9 in de zevende partij, uitslag 4-3.

Mijn laatste wedstrijd in de ronde van de laatste 16, moest ik tegen de nummer 1 geplaatst, Sofia Polcanova van Oostenrijk. Tijdens de wedstrijd merkte ik wel waarom zij de nummer 1 geplaatst was van het toernooi. Zij kan heel erg goed afwisselen tijdens de rally’s waardoor ik toch net iets te veel fouten maakte. Ik had wel kleine kansen tegen haar, maar juist omdat ik wist dat ik die momenten moest pakken was het toch te lastig om mijn plan goed uit te voeren. Ik verloor met 1-4.

Ondanks de laatste verlies partij ben ik toch erg tevreden met mijzelf. Ik heb zeker goed getafeltennist en juist door deze wedstrijden op niveau heb ik er erg veel van geleerd. Ook met het dubbel en het mix-dubbel zijn we bij de laatste 16 geëindigd dus daarmee heb ik ook niks te klagen. Ik vond het leuk, ik vond het spannend en ik heb er veel van geleerd. Dus dit toernooi is zeker geslaagd.