Nu wel winst in de Champions League

Tegen titelverdediger TTC Berlin Eastside begon Britt met haar Franse team Saint Qeuntin TT nog met verlies in de Champions League. Een week later hebben ze vrijdagavond hun tweede wedstrijd in het hoogste Europese toernooi voor clubteams echter wel gewonnen. Op bezoek in Tsjechië werd met 3-2 gewonnen van SKST Mart Hodonin Stavoimpex. Daarbij wist Britt haar partij ook te winnen. Ze versloeg Renata Strbikova met 11-6 10-12 7-11 11-3 en 11-5, waarbij ze veel veerkracht toonde.

“Ik speelde op positie drie, omdat ze vonden dat de nummer drie een heel belangrijk punt was in de wedstrijd”, vertelt Britt. En dat bleek ook wel, want op het moment dat ze haar partij mocht spelen was de stand tussen de twee teams 1-1. Met Strbikova kwam Britt een bekende tegenstandster tegen. “Tijdens het olympisch kwalificatie toernooi verloor ik met 4-2 van haar, maar was ik voor mijn gevoel vrij kansloos. Daardoor was ik nu toch ook wel wat zenuwachtig, maar ik wist ook; een nieuwe wedstrijd, nieuwe kansen.”

Met de juiste motivatie begon Britt dus aan haar partij. “Ik wilde er een mooie wedstrijd van maken en proberen me tactisch aan te passen.” Dat laatste bleek nodig, want na drie games gespeeld te hebben, keek Britt tegen een 1-2 achterstand aan. “Maar het lukte me om me tactisch aan te passen en zo won ik alsnog met 3-2, waardoor we met 2-1 voorkwamen als team. Dana verloor toen van hun Chinese speelster, waardoor het weer gelijk werd. Daarom was het goed dat ik gewonnen had. En ook Cheng kwam vervolgens in haar wedstrijd met 2-1 achter, maar gelukkig wist ook zij het om te buigen. We zijn ontzettend blij dat we hebben gewonnen.”

Foto: Grégory Portelette