Door naar kwartfinale EK landenteams

Met het Nederlandse vrouwenteam heeft Britt zich donderdag geplaatst voor de kwartfinales van de Europese kampioenschappen voor landenteams. Daarin treffen zij en haar teamgenotes nu Oostenrijk. In de poulefase verloor Nederland woensdag met 0-3 van Roemenië, maar vervolgens werd van gastland Luxemburg gewonnen met 3-1. Donderdag werd met 3-0 van Tsjechië gewonnen, waardoor plaatsing voor de kwartfinale een feit was. Britt won zowel tegen Luxemburg als tegen Tsjechië haar partij.

“De eerste was vrij stroefjes voor Li Jie en mij, behalve voor Kim”, kijkt Britt terug op de wedstrijd tegen Roemenië. “Jie zat er nog helemaal niet in en verloor vrij kansloos. Ik stond in de tweede wedstrijd voor, maar pakte de kansen niet, waardoor zij veel beter ging spelen. En dus verloor ik ook. Alleen de wedstrijd van Kim was spannend, maar het werd dus toch 3-0 voor hen. Roemenië werd vervolgens ook eerste in onze poule.”

Beter ging het tegen Luxemburg en daarvan werd dan ook gewonnen door Nederland. “Tegen hen speelde ik al beter, maar ik zat er nog altijd niet goed in. Ik won echter wel mijn wedstrijd, wat ook weer fijn was voor het team. Jie won haar eerste partij en ook haar tweede, nadat Kim nipt verloor. Op zich maakte me niet echt zorgen tegen Luxemburg. Ik wist dat als ik nog een keer moest, ik eigenlijk niet kon verliezen van die tegenstandster. Maar dat was dus al niet nodig.”

Flinke zege op Tsjechië
“Waar ik vooral heel blij mee ben is hoe het vandaag ging”, vertelt Britt over de wedstrijd tegen Tsjechië op donderdag. “We kwamen meer los en gingen beter spelen. We hebben goed gevochten en geleerd van gisteren. Jie had twee moeilijke games, maar won die wel, doordat ze tactisch gewoon goed speelde. Dat voelde lekker aan. Ik hoopte ook dat ze haar tegenstandster sloopte, want als ik nog een tweede keer moest spelen, dan moest ik tegen die Tsjechische.”

Vervolgens moest Britt zelf aan de bak. “En ik begon echt goed. De tweede game was niet goed en verloor ik, maar daarna kwam ik echt goed in mijn spel. De forehand liep goed door, ik koos de plekken goed en het serveren ging ook goed. Dat voelde een stuk beter. Kim speelde in haar wedstrijd ook goede kwaliteit ballen en zij maakte het mooi af. Vooraf had ik niet geloofd dat we met 3-0 zouden winnen, dus dat is ontzettend mooi.”

Oostenrijk
En nu wacht in de kwartfinale Oostenrijk. “Tegen welk land we ook hadden geloot, lastig wordt het nu toch. Ik ben vooral blij dat het niet Duitsland is geworden. We gaan ons best doen om het Oostenrijk nu zo lastig mogelijk te maken en dan zullen we zien wat er mogelijk is.”

Foto: archieffoto