Met goed gevoel naar hoofdtoernooi German Open

Na een eerste plaats in de poule en een sterke partij in de tussenronde, is Britt in Duitsland doorgedrongen tot het hoofdtoernooi van de German Open. Vrijdag komt ze daarbij in actie in de eerste ronde van het toernooi, dat tot de ITTF World Tour Platinum behoort. Ze speelt dan tegen de Japanse Mima Ito. “Ik ben ontzettend blij met het niveau dat ik met name in de tweede partij van de poule en in de tussenronde liet zien”, vertelt Britt. “Hopelijk kan ik dit niveau ook doortrekken in het hoofdtoernooi.”

Britt begon in Duitsland met een 2-4 verlies tegen de Koreaanse Jiho Kim. “Die wedstrijd was ok, maar ik speelde wel met ups en downs”, kijkt ze terug. “Het lukte nog niet echt om mijn ritme te vinden en voor mijn gevoel speelde ze ook gewoon even iets te snel voor me. Dan wordt het lastig. Maar ik zag daarna ook dat ze met 4-3 verloor van de nummer één in onze poule, een Indische. Toen wist ik wel, dat als ik zou winnen, ik sowieso door zou gaan.”

Die Indische speelster was Mouma Das. “Vooraf wilde ik niet echt gaan rekenen, dus ik ging voor een 4-0 overwinning. Dan wist ik zeker dat ik door zou zou. Zonder game verlies winnen lukte uiteindelijk niet, maar ik speelde wel echt goed en won met 4-1. Dat bleek genoeg en daar was ik ontzettend blij mee. Na de eerste wedstrijd voelde ik me namelijk echt een hobbyspeelster. De laatste paar toernooien kwam ik niet door de poule. Dat was heel frustrerend voor me. En toen raakte ik ook nog geblesseerd. Ik was dan ook wel echt blij dat ik weer eens een tussenronde had bereikt.”

Belachelijk goede ballen
In die tussenronde trof Britt donderdag opnieuw een Koreaanse; Eunchong Yoo. Ze won met 4-2, maar daar zag het vooraf nog niet naar uit. “Met inspelen ging het slecht en was ik even bang dat gisteren een opwelling was. Maar ik legde mezelf op om niet teveel na te denken. Gewoon je mond houden, spelen en alles geven. Je moet sowieso vechten, want niets is gemakkelijk op zulke toernooien. In het begin bleek vervolgens dat ze best veel moeite had met mijn service en dat gaf me toch vertrouwen. Daarna had ik echt een paar belachelijk goede ballen. Ik speelde echt goed en snel. Waar die snelheid plots vandaan kwam, ik weet het niet eens. Het was een goede en mooie wedstrijd.”