Het betere gevoel weer op kunnen pakken

Ik zei het in mijn vorige blog al; ik kom nog eens ergens. Dat heb ik de afgelopen maand dan ook even bijgehouden en ik bleek in een maand tijd liefst 41 plaatsen bezocht te hebben. Het blijkt wel weer; we zijn heel wat op reis voor het tafeltennis. Zo ging ik vorige week dinsdag bijvoorbeeld naar Frankrijk, waar ik woensdags getraind heb en op donderdag vertrokken we weer richting Berlijn voor de wedstrijd om de Champions League. En daarna stond in Frankrijk afgelopen dinsdag alweer een competitiewedstrijd op het programma.

Het liep de laatste tijd niet zo lekker helaas. Ik was erg moe na Zweden en in Frankrijk merkte ik dat eerst ook. Met inspelen ging het al niet zo goed. Ik moest echt nog even de puntjes op de i zetten. Maar ik zei ook tegen mezelf; als je nu jezelf weer druk op gaat leggen, werkt dat sowieso niet. Ga maar eerst genieten. Ik kwam 2-0 achter en daar voelde ik me wel rot over. Ik had ook het idee; als ik nu ga verliezen, ga ik echt niet blij zijn. Dus ik wilde er echt nog voor gaan. Dat ging goed, want ik won alsnog met 3-2. Dat gaf me een heel goed gevoel. Daarna ging ik per set steeds beter spelen.

Ik moest nog een tweede keer spelen en begon die wedstrijd heel goed. Normaal maak je het publiek stil, maar nu was iedereen aan het genieten en was er applaus bij iedere goede bal. Het waren echt alleen maar mooie rally’s. Natuurlijk vond ik het wel jammer dat ik uiteindelijk verloor, maar om op zo’n manier verliezen is echt geen schande. Ik leerde ook veel van die wedstrijd. En er lukten dingen waarop ik de afgelopen tijd had getraind.

Met dus toch wel weer een goed gevoel, speelde ik dinsdag met Saint Quentin TT in de Franse competitie. We wonnen met 3-1, waarbij ikzelf mijn oude teamgenote Camelia Postoaco met 3-0 versloeg. Zij is half verdedigster (backhand) en aanvalt in forehand. Op zich was het geeneens zo’n mooie wedstrijd, maar ik heb haar ‘geoutsmart’. Op spannende standen zoals 6-6 kwam ik 6-9 voor en kon ik het goed afmaken. Haar ritme lag mij ook wel, dus ik ben niet echt bang geweest. Het enige minpunt was dat ik af en toe kleine foutjes maakte op ontvangst. Voor ons was dit een belangrijke overwinning, omdat we hiervoor verloren hadden. Dankzij deze zege staan we weer tweede.

En zo komt het einde van het jaar snel in zicht. Voor mij staan in december nog twee wedstrijden op het programma met Saint Quentin TT. Komende dinsdag spelen we een competitiewedstrijd en daarna is er op 19 december een Champions League wedstrijd. Daarna is het tijd voor vakantie en ga ik naar Bali. Daar kijk ik erg naar uit!

Britt