Geen NK en focus op herstel

Een paar weken geleden liet ik jullie weten dat ik met wat fysiek ongemak te maken had en daarom wat gas terug nam. Dat heb ik gedaan en inmiddels heb ik weer een competitiewedstrijd gespeeld en kwam ik afgelopen dinsdag in actie bij de interland die we met Nederland speelden tegen Italië. Juist dat laatste was er even teveel aan, helaas. Ik heb lang getwijfeld of ik zou gaan spelen, wilde het team niet in de steek laten en heb uiteindelijk besloten mee te doen. Achteraf gezien is dat misschien niet verstandig geweest.

Deelnemen aan de interland is niet goed geweest voor mijn herstel. En ik merkte ook dat ik niet helemaal voluit durfde te spelen, omdat ik toch bang was om de blessure rond mijn borstspier weer erger te maken. Zo durfde ik mijn voorhand niet te gebruiken. Dat is niet hoe je wil spelen en ik verloor mijn partij ook, waar ik die tegenstandster normaal gesproken gewoon zonder problemen zou moeten verslaan.

Om mijn herstel niet verder in de weg te staan heb ik besloten om af te zien van deelname aan de Nederlandse kampioenschappen tafeltennis. Een NK spelen is altijd leuk en ik vind het ook jammer om niet mee te doen. Op dit moment ben ik er echter van overtuigd dat het de beste keus is om me echt te focussen op mijn herstel.