Even gas terug om straks weer te knallen

Als het goed gaat is topsport heel mooi. Maar helaas hoort er toch ook vaak wat anders bij; af en toe een kleine tegenslag. Bijvoorbeeld door een blessure. Dat is altijd vervelend en helaas is dat op dit moment bij mij ook het geval. Daardoor kwam ik de afgelopen twee competitiewedstrijden niet in actie en nam ik afgelopen weekend ook niet deel aan onze Champions League ontmoeting. Gelukkig heb ik ook wat goeds te melden; er is verbetering zichtbaar!

Wat er aan de hand is? Het lijkt erop dat er een klein scheurtje in mijn borstspier heeft gezeten of dat ik een verkeerde beweging heb gemaakt, waarbij wat weefsel beschadigd is. Daarom heb ik de afgelopen drie weken rust gehad. De fysiotherapeut geeft nu aan dat het herstel er goed uitziet en ik heb inmiddels ook alweer wat gespeeld. Dat gaan we komende week verder uitbreiden.

Het doel is nu om op 20 februari in Frankrijk weer in de competitie te spelen. Aan de hand van komende week zal vooral duidelijk worden of dat haalbaar is. Het is namelijk ook belangrijk om te zien hoeveel wedstrijden ik aankan, aangezien een drukke periode volgt. Ik wil namelijk ook graag deelnemen aan de Nederlandse kampioenschappen begin maart en in die week ervoor onze interland.

Britt