Ervaring rijker na eerste wedstrijd in Champions League

Ruim twee weken na haar debuut in de Franse Pro A competitie, heeft Britt vrijdagavond ook haar debuut gemaakt in de Champions League. Met Saint Qeuntin TT verloor ze helaas van TTC Berlin Eastside. De wedstrijd eindigde in 0-3 in het voordeel van het Duitse team. Dat is echter niet iets waar Britt en haar teamgenotes zich voor hoefden te schamen. “In de afgelopen zes jaar hebben zij al vier keer de Champions League gewonnen”, vertelt ze. “Het was een lastige wedstrijd, maar ik denk dat we ons toch goed hebben laten zien.”

Britt speelde haar wedstrijd tegen de Duitse Shan Xiaona, die van Chinese afkomst is. Daarbij nam Britt een mooie voorsprong. Ze won de eerste game met 11-5 en kwam vervolgens ook met 8-4 voor in de tweede game. “Bij de Europese kampioenschappen speelde ik ook tegen Shan”, zegt Britt. “Toen begon ik te laat met spelen en kwam ik nog terug. Dat was gewoon goed. Nu was het helaas juist andersom, want zij bleef terug komen. Helaas verloor ik de tweede game nipt met 10-12. Daarna had ik niet echt meer de kans om te winnen. Had ik dat gewild, dan had ik het spel in het begin door moeten trekken.” Met 6-11 en 3-11 trok Xiaona de partij naar zich toe.

Hoewel er dus verloren werd, was Britt wel een ervaring rijker. “Er waren veel mensen en dat was leuk, maar als team is het nog wel even wennen voor ons. Gisteren hebben we ook een teambespreking gehad om te kijken hoe we er het beste voor elkaar kunnen zijn en hoe we het beste een team kunnen vormen, want het is natuurlijk inderdaad een nieuw team. Met mij erbij en straks komt er ook nog een Chinese speelster bij. En het is ook voor het eerst dat we echt een coach hebben en samen trainen. Ik blijf hier nu ook om te trainen. Dat is absoluut fijn, maar we moeten nu alleen even kijken op welke manier we dat allemaal het beste aan kunnen pakken.”

Wel winst in Franse competitie
Dinsdag speelde Britt met Saint Quentin TT ook al de tweede competitiewedstrijd. Daarin werd opnieuw gewonnen, ditmaal met 3-2. “Das was goed. Onze nummer één won van een Chinese en ik kwam 2-0 voor, ook tegen een Chinese. Maar zij paste zich helaas goed aan en ik paste mij niet goed aan, dus dat was gewoon erg jammer. Als je met twee games voorkomt is het lekker als je het af kunt maken. Gelukkig won onze nummer één gewoon haar laatste wedstrijd en haalden we zo toch de zege binnen.”