EK-teams 2019

Het EK is nu een week voorbij. Ik heb kunnen uitrusten en het kunnen bespreken met mijn Coach, dus het werd weer eens tijd voor een blog!

De reisdag was echt dramatisch. Wist je dat KLM een staking had? Nou wij wel, maar wij dachten KLM regelt het wel. Nou mooi niet, want onze bagage kwam niet mee! Opzich weet je dat het dan later komt, maar wanneer is dan de vraag, want de wedstrijden beginnen snel! Gelukkig had het dames team allemaal een extra setje kleren meegenomen en was het na de training even met de hand wassen. Ook hadden wij een extra dag om te wennen aan de omstandigheden, want wij begonnen pas de 4de.

Onze eerste wedstrijd was tegen Serbia. Ik wist dat ik goed speel momenteel, maar toch was ik zenuwachtig. Ik liet mij een beetje gek maken door de zaal en de bal. Internationaal spelen wij met DHS en op zo’n belangrijk moment met Nittaku. Dat is altijd even wennen en zeker dan in een nieuwe zaal. Je kon het dan ook goed zien in mijn eerste partij dat ik zenuwen had! Maar ik ging gewoon weer ouderwets vechten en kon mijn zenuwen overwinnen waardoor ik toch nog 3 – 2 won. Uiteindelijk wonnen wij met 3 – 1.

Onze 2de partij was tegen Tsjechi√ę. Deze partij ging er echt om. Als we verloren lagen we er gelijk uit en zoals iedereen weet kunnen de Tsjechen zeker goed spelen, maar gelukkig wij ook! Li Jie begon goed en dat was fijn, want de zenuwen kwamen weer. Ik sliep de nacht ervoor slecht, want ik wist dat ik tegen Hanka moest en dat is altijd een moeilijke partij op verschillende vlakken. Soms heb ik heel dik gewonnen, soms heel dik verloren en soms erg ver voorgestaan en toch verloren. Deze wedstrijd was dan ook een belangrijke en dit keer kon ik zelfs mijn zenuwen gebruiken! Ik kon mij goed focussen waardoor ik haar geen kans gaf om te spelen en als ik even afzwakte dacht ik: ‘als ik verlies moet zij van mij winnen’. Hiermee bedoel ik, dat zij nog beter moest gaan spelen om punten te gaan scoren, want ik blijf Doorgaan. Deze partij won ik met 3-0. Erna was de spanning gezakt, want je weet eigenlijk wel dat Li jie van hun wint. Ook deze wonnen wij met 3 – 1.

Door deze winst partijen kwamen wij in de kwart finale. In het begin hadden we overlegt dat als het kon we Li Jiao zouden opstellen tegen verdediging, maar ze stond jammer genoeg niet op de speelsterslijst. Ik speel dan wel beter tegen verdediging, maar tegen de huidige Europees kampioene lijkt mij dat toch een uitdaging. Toch moest ik het proberen en het ging wel goed, maar niet goed genoeg. Deze wedstrijd verlor ik met 3-0. Hierna moest Li Jie in de aanval en aanvallen deed ze zeker. Hierdoor had Partyka haar onderschat en had ze niet veel kans. Jammer genoeg kon Kim de wedstrijd niet naar haar toe trekken en moest Li Jie het proberen tegen mijn tegenstandster. Ook zij was te sterk voor Li Jie. We verloren met 1-3.

Toch ben ik erg tevreden, want tegen Tsjechie speelde ik echt goed. Ook had ik het gevoel dat ik van iedereen kon winnen (behalve verdediging). Het is erg jammer dat ik nu niet meer kansen had gehad om dat te kunnen laten zien, maar ik zal genoeg andere kansen krijgen!

Tot snel.