Een tafeltennisreis door Europa

Nee, ik heb de afgelopen weken niet stil gezeten en ben ik zeker niet op één plek geweest. Sterker nog; ik ben half Europa doorgereisd. Van Nederland voor de competitie en Champions League naar Frankrijk, waarbij we ook nog een uitstapje naar Tsjechië maakten, en daarna door naar eerst de German Open en vervolgens de Swedish Open. En nu, nu ben ik weer in Nederland, met de nodige reisuren en wedstrijden op zak. Hoog tijd dus voor een update!

Over de competitie en Champions League lazen jullie eerder al op deze site, dus laat ik beginnen met de German Open. Een toernooi dat begon met een poule in de voorronde van drie speelsters en waarbij ik helaas een zeer lastige loting had. Ik speelde namelijk tegen Yihan Zhou uit Singapore en de Chinese Mingyang Sun. Heel pittig, maar van de andere kant is dat ook waarom je dit soort wedstrijden speelt. En bovendien, het ging me nog niet eens slecht af.

Ik begon ook met vertrouwen aan het toernooi. Het weekend ervoor speelden we in Frankrijk namelijk nog die competitiewedstrijd en daarin moest ik tegen Dvorak. Waar ik de vorige keer van haar verloor met 1-3, wist ik ditmaal met 3-2 te winnen, na een heel spannende partij. Ik kwam namelijk met 0-2 in games achter en vervolgens ook met 9-10 in de derde game, waarbij ik een match point tegen had. Maar ik haalde die game toch nog met 12-10 binnen. Daarna ging het niveau even wat naar beneden, maar de laatste game won ik met 11-3. Helaas verloren we de competitiewedstrijd met 1-3, maar voor mijzelf was dit wil een mooie overwinning. De laatste game speelde ik ook echt goed en dat was fijn.

De German Open stond dus op het programma en ook daar ging het goed. Maar helaas, ik haalde het hoofdtoernooi niet. Dat was wel nipt. Ik speelde vrij goed, maar bleek te weinig punten te hebben gehaald. Zelf won ik van de Chinese, maar zij won juist van de speelster uit Singapore. Daar verloor ik echter weer met 2-4 van. Uiteindelijk had ik zes gewonnen games en zij vijf, waardoor ik dacht dat ik misschien wel door zou zijn. Er werd echter gewerkt aan de hand van een coëfficiënt. Ik won zes games en verloor er vijf, zijn won er vijf en verloor er vier. Daardoor kwam zij qua percentage beter uit, waardoor zij helaas doorging en ik niet.

Op dus naar Zweden voor de Swedish Open, waar ik opnieuw een Chinese tegenstandster in de poule had. De twee andere meiden versloeg ik vrij gemakkelijk, maar haar niet. Ze was door haar landgenote, waar ik in Duitsland tegen speelde, op scherp gezet en ging er hard tegenaan. In de laatste game had ik mijn draai wel gevonden, maar eigenlijk was dat net te laat. Die verloor game ik met 15-13 en dat was wel jammer. Toch speelde ik op zich wel goed.

Al met al kun je stellen dat ik wat pech heb gehad met de lotingen, waar ik bij andere groepen het idee had dat ik gemakkelijk door kon. Als je dan een ongeplaatste Chinees tegenover je krijgt is dat gewoon balen, maar het is ook niet anders. Hoe dan ook, zowel de German Open als de Swedish Open was ontzettend zwaar. Dat hoort er ook bij in de sport. Nu ben ik weer even in Nederland. In december ga ik opnieuw naar Frankrijk voor de competitie.

Britt