Debuut met zwaarbevochten zege in Franse Pro A competitie

Met haar nieuwe team Saint Qeuntin TT is Britt dinsdagavond goed begonnen aan de Franse Pro A competitie. In een thuiswedstrijd werd tegenstander Saint Pierraise met 3-0 verslagen. Zelf won Britt haar eigen partij, waarbij ze tegen de Franse speelster Stéphanie Loeuillette liefst vier matchpoints overleefde. “Het was absoluut spannend”, aldus Britt. “Maar ik ben blij dat ik kon blijven vechten en dat niet alleen ikzelf won, maar ook mijn teamgenotes. Dit is een mooie start van de competitie.”

Britt was de eerste die moest spelen en keek al snel tegen een achterstand van twee games aan. Maar ze herpakte zich. “Die derde game was zenuwslopend. Ik kreeg dus vier matchpoints tegen, maar wist ze allemaal weg te werken en won uiteindelijk die lange game met 19-17. Daarna kon ik het goed afmaken, met twee nette games.”

Ook in de wedstrijd na Britt was het spannend. “Mijn teamgenote Daniela Dodean, die Europees kampioene werd met Roemenië, kwam ook al met 2-0 in games achter. Maar ook zij wist het om te buigen naar een overwinning. Onze nummer drie, Aurore Le Mansec, won daarna met 3-0 en haalde de winst voor ons binnen.”