De Terugkeer

Hallo lieve volgers,

Ik heb het afgelopen jaar een levens veranderende gebeurtenis meegemaakt. Ik ben moeder geworden van Zaya. Tijdens mijn zwangerschap ben ik tafeltennis actief geweest tot eind december. Vanaf januari werd het aangepast sporten. Het was een uitdaging, want er is nog niet veel informatie over zwanger zijn en topsport bedrijven. Anton heeft heel veel uit moeten zoeken om mij zo goed mogelijk te kunnen begeleiden tijdens en na mijn zwangerschap. Zo ben ik onder begeleiding geweest van sportarts Bulder vanuit Rotterdam Topsport. Daarnaast heeft Anton contact gehad met de coach van Marit Bouwmeester en aan de contact gegevens gekomen van haar bekkenbodemfysio, Sofia Quintana. Het advies was om voor de bevalling en dan 2 maanden na de bevalling op afspraak te komen om te zien hoe mijn lichaam was veranderd en wat ervoor nodig is om weer fit te worden. Als laatste heb ik zelf een beetje contact gehad met Kim Polling, die kwam met het programma van Sterkher om gericht te kunnen trainen tijdens mijn zwangerschap. Ik ben iedereen in mijn omgeving erg dankbaar en met name Anton. Het was en is een weg die nog niet bekend is, om daarvoor iets te creëren is altijd spannend, maar geloof daarin is belangrijk en dat hebben wij zeker gedaan.

Hierbij mag ik dan ook zeggen dat ik afgelopen vrijdag groen licht heb gekregen van de bekkenbodemfysio nadat ik postpartumgym heb gedaan bij Alberto Rodriguez. Vanaf deze week mag ik weer tafeltennis trainen met Anton en weer fysiek trainen bij Dogan Tekin.

Tijdens mijn zwangerschap heb ik tafeltennis erg gemist en met name de strijd. Ik heb voor mijn maatschappelijke ervaring de studie Social Work gedaan en hierin mijn Propedeuse gehaald. Het was een intens en gek jaar. Met daarbij het mooiste wat mij en ons is overkomen. Ik voel mij voldaan en heel dankzij deze weg en ik ben er ook weer helemaal klaar voor om terug te komen op hoog niveau.

Zoals ik al zei ik ben dankbaar voor mijn omgeving en dat zal ik ook blijven. Iedereen support mij erin om op hoog niveau terug te komen en dat is zeker niet vanzelfsprekend. Ik kijk hier dan ook erg naar uit. Mijn eerste doel is om weer wedstrijd fit te zijn in oktober, om daar weer uit te kunnen komen voor mijn oude nieuwe club TTC Eastside Berlin.