België en Zweden Open

Britt Eerland neemt deel aan België, Zweden en Oostenrijk open. Ze speelt alle 3 de toernooien om zich te kwalificeren voor de Top 16 van Europa wat wordt gehouden in februari.

In belgie moest ze tegen de Koreaanse verdedigster Kim Youjin. Deze wedstrijd verloor ze met 4-0. ‘vanaf de forehand zijde kon ik het niet zien en vanuit de backhand zijde was zij vaster’ vertelde britt. Deze wedstrijd maar snel vergeten en op naar de volgende wedstrijd. Britt en haar dubbel partner Dana Cechova kwamen ook uit op dit toernooi. Zij hebben gezamelijk de laatste 8 bereikt. Momenteel is dit hun beste resultaat.

In Zweden begon Britt Eerland afgelopen maandag goed. Haar eerste wedstrijd speelde ze tegen de Russchische Valeria Shcherbarykh. Ze won deze wedstrijd met 4-1. ‘Ik begon goed met druk en ben blij dat ik het uiteindelijk kon afmaken’ deelde Britt mee. In de tweede wedstrijd werd het lastiger tegen Tailakova. Deze wedstrijd begon ik juist zonder druk te zetten en was ik te angstig. Ik kon mijzelf nog wel goed herstellen, maar het was net niet genoeg. Zij verloor deze wedstrijd met 4-3.

Komende dinsdag zal Britt spelen in Oostenrijk voor het laatste toernooi. In december zullen ze de rankinglijst gebruiken voor de top 16. Momenteel staat Eerland 11de van Europa en 39ste van de wereld.