Afgelopen Zomer

Hallo volgers,

Het is zeker een tijdje geleden. Afgelopen zomer had ik een voorbereidings periode in Taiwan en erna 2 toernooien, Bulgarije Open en Tsjechië Open.

In juli ging ik op bezoek bij een goede vriendin van mij, Hsien-szu. Zij had geregeld dat ik bij haar club kon trainen. Hier trainen ze 2x op een dag 3 uur, maar gelukkig kon ik mijn schema aanpassen en kwam ik fit uit het trainingskamp. Het was een goede ervaring, maar voelde me wel weer even alleen. Dat heb je soms, ik wil mijn eigen weg volgen en dan hoort dit er soms bij.

Erna was het even herstellen in Nederland, met het verzier op 2 toernooien. In Bulgarije speelde ik wel al goed, maar verloor ik net van een Taipeese. Ik had ook met haar getraind dus we kende elkaar wel al. Het was een goede mooie wedstrijd en toch jammer te gelijk.

In Tsjechië kon ik het goede gevoel doorzetten. Ik won in de eerste ronde van een Koreaanse. De tweede ronde moest ik tegen Pauline Chasselin. In de competitie wel is ver der verloren, dus ik moest scherp zijn. Als je de standen terug kijkt, weet je dat ik dat wel was. De derde ronde moest ik tegen een Chinese. Ik ben gelukkig niet bang voor ze, want tja het zijn ook mensen en ik vind het Aziatische spelletje lekker.

Ik kwam wat stroef 2-0 achter. Ik kon haar service niet zo goed ontvangen, maar voor de rest was het oké. Uiteindelijk dacht ik als het het zie is het backspin als ik het niet zie is het topspin. Toch voelt dat raar om zo te spelen, maar het werkte wel. Ook wou ik super graag naar de hoofdronde, dus ik dacht steeds van als ze wint moet ze echt van mij winnen, want ik ga der pakken. Gelukkig pakte dat erg goed uit.

Ik moest in de hoofdronde tegen Feng Tain Wei en ook dit was een erg mooie ervaring. Ik kon goed weerstand bieden, met zelfs een paar momenten met kansen. Ik kon de wedstrijd net niet naar mij toetrekken, maar ik had erg veel geleerd wat ik weer in mijn toekomst kan gebruiken.

De afgelopen periode gaf mij een goed gevoel en veel vertrouwen voor het komende EK teams. Wij hebben de afgelopen week nog even voorbereid, met de laatste puntjes op de i en vandaag vertrekken wij naar het EK in Nantes. Mijn vader, anton en mijn vriend komen mij supporten en ik kijk er erg naar uit!