Aanknopingspunten na uitschakeling in Kroatië

Bij de Croatian Open is de tweede ronde het eindstation gebleken voor Britt. In een partij die lang spannend was, verloor ze uiteindelijk met 2-4 van de Russische Polina Mikhailova. Het was echter vooral een wedstrijd die leerzaam was voor Britt. “Alsof ik er nog meer op moest oefenen, was dit opnieuw een verdedigster waar ik tegen moest spelen”, vertelt ze. “Ik heb daar nog niet zoveel ervaring tegen, maar de volgende keer sta ik er weer, want er tegen spelen gaat steeds beter.”

Met een vrij simpele overwinning op een andere Russin, Elena Troshneva, was Britt door de eerste ronde gekomen. “Die partij wist ik redelijk gemakkelijk te winnen”, kijkt ze terug. “Ze speelde een lekker ritme voor mij en ik speel momenteel goed, waardoor ik ook niet echt bang voor haar was.” Met resultaat dus, want na afloop stond er een 4-0 uitslag op het scorebord, waarbij Troshneva ook niet in de buurt kwam van gamewinst.

De verdedigende Mikhailova was dus de tweede tegenstandster. “En in het begin deed ik het ook erg goed tegen haar”, gaat Britt verder. Ze kwam ook op 1-0 voor en later op 2-1. “Maar de vierde game verloor ik nipt en toen merkte ik al dat zij meer in haar ritme kwam. Ze maakte minder fouten en ik raakte wat meer in paniek. Het lukt me daardoor ook niet om zo snel even een andere tactiek te verzinnen, waar het spel dat ik op dat moment speelde juist lekker was voor haar.”

Waar de vierde game dus nog spannend was, wist Mikhailova de twee volgende games vrij gemakkelijk voor zich op te eisen en dus werd het 2-4. “Ik kwam er niet meer uit en verloor helaas de partij. Achteraf heb ik wel weer een mooie tactiek verzonnen, maar toen was het natuurlijk te laat. Van de andere kant neem ik dat wel weer mee, want zoals ik al zei; het spelen tegen verdedigsters gaat steeds beter.”